Nieuws

𝗚e𝗳𝗲𝗹𝗶𝗰𝗶𝘁𝗲𝗲𝗿𝗱, 𝗷𝗲 𝗸𝗿𝗶𝗷𝗴𝘁 𝗲𝗲𝗻 𝘃𝗮𝘀𝘁 𝗰𝗼𝗻𝘁𝗿𝗮𝗰𝘁! 𝗢𝗵 𝗻𝗲𝗲, 𝘁𝗼𝗰𝗵 𝗻𝗶𝗲𝘁!
Dit is waar één van onze cliënten mee werd geconfronteerd. Van haar leidinggevende kreeg zij via WhatsApp de bevestiging dat zij een vast contract zou krijgen. Enkele weken later kwam de leidinggevende daarop terug en vertelde dat hij te voorbarig was geweest. “Sorry, de directie is het er niet mee eens. We gaan je contract toch niet verlengen.” Wat zou jij in dit geval doen?

Cliënte besloot met ons kantoor te bellen. Een eerste gesprek is immers toch kosteloos en vrijblijvend. Kort gezegd hield ik cliënte voor dat haar werkgever in principe niet op die toezegging kan terugkomen, mits de leidinggevende (doorgaans) ook bevoegd is dergelijke toezeggingen te doen. Omdat ik een groot voorstander ben van onderlinge oplossingen, zeker als partijen nog met elkaar verder moeten, adviseerde ik cliënte om eerst het gesprek met haar leidinggevende aan te gaan. Bovendien zou een onderlinge oplossing voor cliënte betekenen dat zij geen advocaatkosten hoefde te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Cliënte vertelde haar leidinggevende dat zij mij had gesproken, hoe ik tegen de situatie aankeek en dat ik de zaak wel wilde oppakken. Zij benadrukte echter dat zij het liever niet zo ver wilde laten komen. Kennelijk wilden haar leidinggevende en de directie dat ook niet: cliënte kreeg daarop alsnog haar vaste contract. Met dat ene telefoontje was het probleem van deze cliënte daarom (kosteloos) opgelost. Juridisch advies hoeft dus niet duur te zijn.

Leverde dit ons dan echt niets op? Nou, dat wel. Cliënte bedankte ons met een flinke doos chocola!

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6827894696778502144/

Waarom TopAdvocaat.nl

1

Ervaren en deskundig

Bij TopAdvocaat kunt u rekenen op de beste advocaat voor uw juridische probleem. Elke advocaat heeft zijn eigen deskundigheid en daarin hebben zij ruime ervaring.

2

Nuchter en toegankelijk

Onze medewerkers beschikken over de Twentse nuchterheid. Daarbij onderscheiden wij ons, door ons werk samen met de cliënt te doen. Samen bereiken we het maximale resultaat.

3

Oprecht en eerlijk

TopAdvocaat hanteert een open communicatie. Verwachten wij, dat uw conflict niet succesvol wordt opgelost dan zeggen wij dat eerlijk. Wij hebben korte lijnen, zijn goed bereikbaar en vinden het belangrijk, dat u vertrouwen in ons heeft. Wij reageren zo snel mogelijk op uw vragen.